Uçucu YağHidrosol Nedir?

Hidrosol Nedir?

Hidrosol, bitkilerin buhar distilasyonu sırasında elde edilen aromatik yağların su buharı ile ayrılması işlemi sonucunda oluşan sıvıdır. Bu sıvı, bitkinin özlerini ve hoş kokularını içerir ve genellikle bitkisel sular olarak da adlandırılır. Hidrosoller, genellikle parfüm yapımı, kozmetik ürünler, temizlik ürünleri ve terapötik kullanımlar gibi çeşitli alanlarda kullanılır.

Hidrosoller, esansiyel yağların daha hafif bir versiyonudur ve daha hafif kokulara sahiptirler. Bu nedenle cilt bakımında, makyaj temizliğinde ve saç bakımında kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca bazı hidrosoller, cilt tahrişini yatıştırmak ve cilt problemlerine karşı yardımcı olmak amacıyla da kullanılabilir. Örneğin, lavanta hidrosolu cilt tahrişini sakinleştirirken, gül hidrosolu cilde tazelik ve nem sağlayabilir.

Hidrosoller, genellikle saf ve doğal bitki özlerinden elde edilir ve yapay kimyasallar içermezler. Ancak, ürünü satın alırken güvenilir ve kaliteli markaları tercih etmek önemlidir.

Lavanta Hidrosolü

Cilde bir çok faydası olan lavanta hidrosolü tonik olarak kullanılabilir. Antiseptik özelliğinden dolayı sivilce problemlerinde kullanılabilir. Cildi yatıştırıcı ve kızarıklık giderici etkileri vardır. Cildin daha fazla neme doyması için nemlendirici veya yağ uygulamadan önce yüzünüze bir sprey yardımıyla sıkabilirsiniz. 
Rahatlatıcı özelliği bulunan lavanta hidrosolünü çarşaflarınıza sıkabilir böylece daha rahat uyuyabilirsiniz.

Gül Hidrosolü

Büyükannelerimizin güzellik sırrı olan gül suyu Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir böylece cildi besler, nemlendirir ve yatıştırır. 
Hoş bir aromaya sahip gül hidrosolünü kek, kurabiye ve tatlılarınıza lezzet vermek için ekleyebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YASAL UYARI

Bu web sitesinde yayımlanan tüm yazılı ve görsel içerik T.C.5070 Sayılı* "Elektronik İmza Kanunu" kapsamında fikri ve sinai hakkı tescil edilmiştir. Ayrıca işbu program yapısal özellikleri bakımından TPE nezdince koruma altına alınmıştır. Yazılı izni olmaksızın sitedeki içeriklerden alıntılar yapılması içeriklerin kopyalanması,proje, kullanılan tema yada bu seminer modelinin kullanilması yasaktır. Grubumuz ihlallerden dogacak yasal haklarini saklı tutar. İhlaller halinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu Kanuna aykırı tavır sergileyen suç işlemiş ve ihlali olan kişi-sorumlular tespit edilerek ,3 ile 5 yıl hapis ve yüklü para cezasıyla yargılanıp ceza alabilmektedirler.

En Üste Git