DiğerKoku Yönleri

Koku Yönleri

AQUA: Suyun tazeliğini,hafifliğini/duruluğunu hatırlatan bir koku karakteridir.
AROMATİK: Adaçayı,rozmarin,lavanta,fesleğen,kekik gibi otlardan elde edilen ve özellikle erkek parfümlerinde sıklıkla kullanılan bir koku karakteridir.
FLORAL:Çicek konularını tanımlar.Esas olarak kadın parfümlerinde kullanılır.Erkek parfümlerine ise seyreltilerek eklenir.
CHYPRE: 1917 yılında aynı adı taşıyan François Coty’nin parfümünden gelen bir kadın kokusu kategorisidir.Üst notada sitrus nitalarından ve dip notada paçuli ve meşe yosunu notalarından elde edilen bir kontrastı temsil eder.
FOUGÈRE: Bir erkek kokusu kategorisidir ve sitrus notalarıyla,lavanta,sardunya çiçeği ve odunumsu notalardan elde edilen bir karakterdir.
FRESH: Her zaman bir başka koku karakteri ile kullanılan bir koku izidir.
MEYVE: Genç hedef için üretilen meyve ağırlıklı kokuları ifade eder.
GURME:Gurme notalarda cikolata,likör,kahve,bal,karamel,tatlı badem.gibi şekerimsi kokular bulunur.
YEŞİL: Bu ifade ot ve yaprakları hatırlatan ve genellikle üst notada kullanılan doğal birnkoku karakteri olarak karşımıza çıkar.
ODUN: Odunumsu sedir veya sandal ağacından gelen ve hatta paçuli ve vetiver kokularıni ifade eder.Çoğunlukla bir kokunun dip notalarına yerleştirilir.Geleneksel olarak erkek kokularında kullanılsa da günümüzde kadın parfümlerinde de bulunmaya başlamıstır..
DENİZ: Hafif deniz rüzgarı,şelale ve tuzlu okyanus suyunu hatırlatan taze,şeffaf ancak güçlü koku notalarıdır.
ORYANTAL:Sıklıkla egzotik çiçekler, vanilya,amber ve tonka fasülyesiyle birlikte kullanılan,sıcak;zengin güçlü,duygusal ve baştan çıkarıcı bir kokun karakteridir.
PUDRAMSI: Kozmetik,feminen ve yumuşak olarak tanımlanan tatlı-kuru bir koku karakteridir.
BAHARATLI: Baharatlardan alınan kokuları ifade eder.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YASAL UYARI

Bu web sitesinde yayımlanan tüm yazılı ve görsel içerik T.C.5070 Sayılı* "Elektronik İmza Kanunu" kapsamında fikri ve sinai hakkı tescil edilmiştir. Ayrıca işbu program yapısal özellikleri bakımından TPE nezdince koruma altına alınmıştır. Yazılı izni olmaksızın sitedeki içeriklerden alıntılar yapılması içeriklerin kopyalanması,proje, kullanılan tema yada bu seminer modelinin kullanilması yasaktır. Grubumuz ihlallerden dogacak yasal haklarini saklı tutar. İhlaller halinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu Kanuna aykırı tavır sergileyen suç işlemiş ve ihlali olan kişi-sorumlular tespit edilerek ,3 ile 5 yıl hapis ve yüklü para cezasıyla yargılanıp ceza alabilmektedirler.

En Üste Git