AromaYapay Aromalar ve Doğal Aromalar

Yapay Aromalar ve Doğal Aromalar

Yapay aromalar tarihte ilk kez 1851‘de, Londra da Crystal Palace sergisinde görüldü.
Paris, Leipzig veya Londra’daki parfümcülerin tezgahlarını gezen ziyaretçiler, tarim ürünleri ile değil, kimyasal laboratuvarlarda sentezlenen bileşiklerle tatlandırılmış armut, elma, üzüm veya ananaslı şekerlemeler yedi.

1972 yılından beri aroma uzmanı olarak çalışan DeRovira’ya göre, baharatlar ve aromalar, çoğunluğu Hollandalı olan tüccarlar tarafından dünyanın dört bir yanından Amerika’ya gelmeye başlamış.
Aroma sektörü ilk önce New York’ta şekillenmeye başlamış.
Ürünler gemilerle geliyormuş, sonra New York’un kalabalıklaşması ve gittikçe daha pahalı olması nedeniyle aroma şirketleri Hudson’un diğer taraflarına taşınmaya başlamış.

Aroma uzmanlarının doğal aroma ve yapay aroma karşılaştırması
Bir aromanın yapay aroma olması veya doğal aroma olması arasında çok fazla fark yok. Önemli olan insanların beğenmesi.
Aromanın doğal bir materyalden türetilmesi, onu daha sağlıklı ya da daha güvenli ya da çok farklı kılmaz.

Vanilya dünyanın en popüler lezzetidir, ancak aynı zamanda çoğaltılması en zor olanlardan biridir.
Vanilya tohumu üreten ülkelerde hava felaketi ve sivil huzursuzluk nedeniyle tedarik sorunları ortaya çıkabilir.
Yapay aroma burada devreye girer.
Aynı aroma, kullanıldığı yere bağlı olarak çok farklı davranacaktır. Örneğin Nilla Wafers’daki vanilya, Fransız vanilyalı puding karışımında, vanilya çekirdeği dondurmasında veya vanilya aromalı diş macununda çalışmayabilir.

Aroma Çeşitlerimizi İnceleyin.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YASAL UYARI

Bu web sitesinde yayımlanan tüm yazılı ve görsel içerik T.C.5070 Sayılı* "Elektronik İmza Kanunu" kapsamında fikri ve sinai hakkı tescil edilmiştir. Ayrıca işbu program yapısal özellikleri bakımından TPE nezdince koruma altına alınmıştır. Yazılı izni olmaksızın sitedeki içeriklerden alıntılar yapılması içeriklerin kopyalanması,proje, kullanılan tema yada bu seminer modelinin kullanilması yasaktır. Grubumuz ihlallerden dogacak yasal haklarini saklı tutar. İhlaller halinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu Kanuna aykırı tavır sergileyen suç işlemiş ve ihlali olan kişi-sorumlular tespit edilerek ,3 ile 5 yıl hapis ve yüklü para cezasıyla yargılanıp ceza alabilmektedirler.

En Üste Git