Aroma

Aromalar, koku veya tat vermek ya da gıdaların sahip olduğu koku veya tadı kuvvetlendirmek ya da değiştirmek amacıyla gıdalara ilave edilen ürünlerdir.
Türkçede güzel koku anlamına gelir.

400’e yakın yapay ve 1800 doğala özdeş çeşidi vardır ve gıdalarda sık kullanılan katkı maddelerindendir.
Kimyacılar bir aroma bileşenini izole edilmiş bir aroma molekülü olarak adlandırırlar. Aromalar, gıda ve ilaç endüstrilerinde son üründeki istenmeyen tat ve kokuyu maskelemek amacıyla da kullanılmaktadır.

Aromalar çeşitli kimyasal molekül gruplarından oluşur; terpenler, laktonlar, pirazinler, eterler ve diğerleri gibi…
Terpenler uçucu yağların karakteristik kokusundan sorumludurlar.
Laktonlar, şeftaliye kokusunu veren dekalakton gibi, meyvemsi koku vermeleri ile bilinirler. Pirazinler ısıtılmış gıdaların aroma bileşenleridir.
Esterler ise, elmaya karakteristik aromasını veren etil valerat gibi meyvemsi bir özelliğe sahiptir.
Kaynak : Vikipedi

Aroma Çeşitlerimizi Görmek İçin Tıklayın

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YASAL UYARI

Bu web sitesinde yayımlanan tüm yazılı ve görsel içerik T.C.5070 Sayılı* "Elektronik İmza Kanunu" kapsamında fikri ve sinai hakkı tescil edilmiştir. Ayrıca işbu program yapısal özellikleri bakımından TPE nezdince koruma altına alınmıştır. Yazılı izni olmaksızın sitedeki içeriklerden alıntılar yapılması içeriklerin kopyalanması,proje, kullanılan tema yada bu seminer modelinin kullanilması yasaktır. Grubumuz ihlallerden dogacak yasal haklarini saklı tutar. İhlaller halinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu Kanuna aykırı tavır sergileyen suç işlemiş ve ihlali olan kişi-sorumlular tespit edilerek ,3 ile 5 yıl hapis ve yüklü para cezasıyla yargılanıp ceza alabilmektedirler.

En Üste Git