EsansKompoze Esans Nedir ?

Kompoze Esans Nedir ?

Kompoze esans, natürel menşeli eterik yağlar (essential oil – uçan yağlar) ile organik kimyasal maddelerin uygun bir şekilde formüle edilmesiyle oluşturulmaktadır.
Esansın yapısı bir piramide benzer. Bu piramidin enine kesiti alındığında esansın 3 ana fonksiyonel gruptan oluştuğu görülür. Bu gruplar şöyle isimlendirilirler; Tope Note, Middle Note, Base Note

TOPE NOTE (Uç Notlar) :
Esansın, ilk koklandığında hemen algılanan çarpıcı fresh kokusunu oluşturan kısımdır. Uçuculuğu çok fazla olan ve daha çok küçük moleküllü kimyasal ve natürel maddelerden oluşmaktadır. Middle Note’taki esansın karakterini belirleyen ana maddelerin tamamlayıcısıdır. Bu bölümü oluşturan maddeler (uçma) evaporation hızı ve süresine göre numaralandırılarak gruplandırılır. Middle ve Base Note’taki maddelerin burnumuza taşınmasına yardımcı olarak kokunun daha rahat ve karakterine uygun olarak algılanmasını sağlar. Esansın karakteristiğine uygun yapısal özelliğine bağlı olarak tope note oranı zaman zaman esansın %50 sini dahi oluşturabilir.

MİDDLE NOTE (Orta Notlar):
Esansın karakteristik kokusunu oluşturan, bir diğer ifade ile tarzını belirleyen ana bölümdür. Esansın gövdesi ve de aynı zamanda kalbidir. Bu bölüm tope notelar uçtuktan, sonra daha çok belirginleşir. Örneğin gül veya mimoza tarzı bir kokunun middle note’u bu kokuların natürellerinin içerdiği maddelerle birlikte onları tamamlayıp kuvvetlendiren diğer kimyasal ve natürellerdir. Middle note’u oluşturan maddelerin (uçuculuğu) evaporation hızı, tope note’u oluşturan maddeler kadar fazla değildir. Middle note ta esansın yaklaşık %30-50’lik bölümünü oluşturur.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YASAL UYARI

Bu web sitesinde yayımlanan tüm yazılı ve görsel içerik T.C.5070 Sayılı* "Elektronik İmza Kanunu" kapsamında fikri ve sinai hakkı tescil edilmiştir. Ayrıca işbu program yapısal özellikleri bakımından TPE nezdince koruma altına alınmıştır. Yazılı izni olmaksızın sitedeki içeriklerden alıntılar yapılması içeriklerin kopyalanması,proje, kullanılan tema yada bu seminer modelinin kullanilması yasaktır. Grubumuz ihlallerden dogacak yasal haklarini saklı tutar. İhlaller halinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu Kanuna aykırı tavır sergileyen suç işlemiş ve ihlali olan kişi-sorumlular tespit edilerek ,3 ile 5 yıl hapis ve yüklü para cezasıyla yargılanıp ceza alabilmektedirler.

En Üste Git